2016. ápr 07.

Ideiglenes tünetek, amik előfordulhatnak böjt alatt

írta: Xiren
Ideiglenes tünetek, amik előfordulhatnak böjt alatt

Mivel tényleg egyre többen kezdtek bele a csoportban is, és többen megkerestetek, hogy 1-1 tünet normális-e, ezért úgy gondoltam, hogy ideje ezt is összeszedni. :)

 

Miért is vannak ezek az ideiglenes tünetek az elején? Két fő oka van, függetlenül attól, hogy teljes léböjtön vagy, vagy csak hozzáadod a juice-t az egészséges étrendedhez (persze a mérték függ ettől). Az egyik, hogy ha előtte másféle ételeket is ettél, ami nem túl egészséges, kávéztál, cukros italokat ittál, stb, azoktól lehet elvonási tünet. A másik pedig, hogy mivel nem adod azt a sok nem egészséges dolgot a testednek, viszont helyette nagy mennyiségben viszel be IGAZI táplálékot, telis-tele vitaminokkal, a szervezeted elkezdi kiüríteni a méreganyagokat, amik addig felhalmozódtak. Igen, a test, a máj folyamatosan méregtelenít, de nem erre a méreganyag mennyiségre lett tervezve, így értelemszerűen nem tud mindent feldolgozni, azaz marad a szervezetben, és halmozódik. Az ilyen anyagok nagyon szeretnek pl a zsírban tárolódni. Ezért is van, hogy ha az ember fogy is közben, akkor még jobban érezheti a méregtelenítés hatását.

 

És mik lehetnek ezek? Emberenként is változhat, de itt van pár tünet, ami a leggyakrabbi szokott lenni. Jó hír, hogy ezek csak az első napokban jelentkeznek, majd utána sokkal jobban, sokkal energikusabbnak fogod érezni magadat, mint addig valaha. :) Egy-egy tünet visszatérhet néha rövid időre, ha a tested megint épp egy nagyobb "puffert" ürít, de az is elmúlik hamar.

 

- Fejfájás

- Gyengeség, erőtlenség érzet

- Fáradékonyság, álmosság

- Szédelgés

- Pattanások, miteszerek, stb.

- Ingerültség

- Fokozott izzadás

- Fázékonyság

- Székrekedés

 

Ezek mértéke, vagy hogy egyáltalán jelentkezik-e sok mindentől függ. Addigi napirendedtől, étkezési szokásaidtól, stb. Pl a filmben Joe az első négy napot szinte végig ágyban tölti, mert a böjtöt megelőző napon is még hamburgereket és pizzákat evett. Én fokozatosan kezdtem bele, így éreztem némelyiket, de közel sem annyira durván, mint ő.

Szólj hozzá

egészség léböjt gondolataim gyik fat sick and nearly dead