2019. okt 08.

Hogyan oldja a legújabb kedvencem a műanyagot

írta: Xiren
Hogyan oldja a legújabb kedvencem a műanyagot

Sok helyről lehet hallani, hogy mennyi mikroműanyagot beviszünk a szervezetünkbe a mindennapjaink során. Itt egy szuper módszer hogy tisztítsuk meg ezektől magunkat :) Ha érdekel bővebben a téma, írj nyugodtan itt. Az olajat, mint említettem nem lehet boltban kapni, de tudok segíteni beszerezni, illetve meg tudjuk oldani kereskedelmi ár alatt is :)

 

A citrom illóolaja halvány zöldessárga színű, a gyümölcs héjából hidegsajtolással készítik. Üde, könnyed, tiszta, friss illatú. Kb. 1000 citrom héjából állítanak elő fél kiló illóolajat.Gyerekek és kismamák is nyugodtan használhatják.

Napozás, szoláriumozás előtt vagy túlérzékeny bőrön nem ajánlott alkalmazni, mert fényérzékenyít, így a bőr leég.

Tisztán se alkalmazzuk, mert bőrmaró tulajdonságú.
Ez az egyik legnépszerűbb olaj, ami többféleképpen használható és számos előnyeiről jól ismert. A citrom héjából hidegsajtolással nyerik ki, hogy megőrizze finom jellegét és hatékony tulajdonságait.

• Tisztítja a levegőt és a konyhai munkafelületeket
• Természetesen tisztítja a szervezetet és segíti az emésztést
• Elősegíti az egészséges légzést

Felhasználási módok:

-Használható aromatikusan, belélegezve.
-Használható külsőleg, bőrön.
-Belsőleg használható üres kapszulába csepegtetve vagy 1,5 dl folyadékban feloldva.

Bőr érzékenység:
-Használható külsőleg hígítás nélkül

Mire használjuk még?

- Segít megállítani a vérzést (foghúzás,borotválkozás, vágások, karcolások miatti vérzéseket)
- Fertőtlenítőként kisebb vágások, sebek esetén.
- Illatosítja a levegőt: kis szórófejes üvegbe tegyünk vizet és néhány csepp citromolajat, permetezés. Előtte mindig rázzuk fel!
- Párologtathatjuk is diffúzerben, frissít, elűzi a depressziót, oldja a stresszt, felvidít, megnyugtat.
- Egy pohár vízben 1 csepp citromolaj elkeverve csillapítja a gyomorégést, serkenti az epeműködést, javítja az emésztést.
- Segít leküzdeni a betegségeket, nagyon ajánlott nemcsak otthon,de kórtermek, orvosi várók légterébe permetezni vagy párologtatni.
- Enyhíti a torokfájás kellemetlen tüneteit : 2 kanál mézben keverjünk el 1-2 csepp citromolajat, ezt keverjük bele 1 pohár langyos vízhez. Ez segít a torokfájás, hörghurut, asztma és influenza kellemetlen tüneteinek elviselésében.
- Lázcsillapításra is nagyon jó: 4-5 csepp citromolajat (kisgyerekeknél 1-2 cseppet) és levendulaolajat tegyünk bázisolajba és kenjük be vele a talpat, a homlokot és a csuklót!

Szólj hozzá

egészség fogyás lúgosítás gondolataim böjt étrend alapanyagok jótékony olajok