2016. már 29.

Mi a különbség a gyümölcscentrifuga és a gyümölcsprés közt?

írta: Xiren
Mi a különbség a gyümölcscentrifuga és a gyümölcsprés közt?

Mi a különbség a gyümölcscentrifuga és a gyümölcsprés közt?

A mediamarkt debreceni "specialistái" szerint semmi... :D És mekkorát tévednek. :) 
Hatalmas szerencsénk volt, mikor karácsonyra épp megvettünk magunknak egy centrifugát és a kasszától távozva belefutottunk apumba, aki többek közt búzafűlé készítésével és forgalmazásával foglalkozik, így benne van a témában. Nagy büszkén mutattuk neki, mit vettünk, majd mondta, hogy jó, akkor most menjünk vissza, amíg lehet és cseréljük ki, vagy kérjük vissza a pénzünket. :D

Ugyanis, amiről sajnos magyarul szinte semmi infó sincs, hogy mi a különbség a kettő közt.

A centrifuga hatalmas fordulatszámon dolgozik (6-10.000 per perc), így nagyon gyors, viszont: sokkal kevesebb levet ad, és mivel ennyit fordul percenként, így felhevül, a meleg és a gyorsaság hatására pedig nagyon sok vitamin elpusztul, vagy sérül a sejtfala.

A gyümölcsprés percenként maximum 80-at fordul (a 6-10.000-hez képest!!!!), így nem bántja a vitaminokat, ásvány anyagokat, sejteket, és nem mellesleg sokkal több és ízesebb levet ad. :) Ez a szám amúgy az RPM (rotate per minute - fordulat per perc)

Persze, ha valakinek centrije van otthon, ne dobja el, kezdjen el azzal dolgozni, max majd ha nagyon bejött, akkor ezt eladja és vesz egy jobbat.  :)

A prés valamivel drágább, viszont több levet ad, így visszahozza az árát.

Belinkeltem egy videót, ami bemutatja a különbséget, de nagyon sok hasonló van még fent a neten.

A présekből a profik elég drágák, ne ijedjetek meg hirtelen az áraktól, vannak itt is normálisabb árak. :) Lentebb belinkelek párat.

Szólj hozzá

gyümölcs egészség fogyás recept zöldség lúgosítás léböjt böjt centrifuga gyik prés juice gyümölcscentrifuga joe cross gyümölcsprés fat sick and nearly dead juice receptek