2016. ápr 07.

Ideiglenes tünetek, amik előfordulhatnak böjt alatt

írta: Xiren
Ideiglenes tünetek, amik előfordulhatnak böjt alatt

Mivel tényleg egyre többen kezdtek bele a csoportban is, és többen megkerestetek, hogy 1-1 tünet normális-e, ezért úgy gondoltam, hogy ideje ezt is összeszedni. :)

 

Miért is vannak ezek az ideiglenes tünetek az elején? Két fő oka van, függetlenül attól, hogy teljes léböjtön vagy, vagy csak hozzáadod a juice-t az egészséges étrendedhez (persze a mérték függ ettől). Az egyik, hogy ha előtte másféle ételeket is ettél, ami nem túl egészséges, kávéztál, cukros italokat ittál, stb, azoktól lehet elvonási tünet. A másik pedig, hogy mivel nem adod azt a sok nem egészséges dolgot a testednek, viszont helyette nagy mennyiségben viszel be IGAZI táplálékot, telis-tele vitaminokkal, a szervezeted elkezdi kiüríteni a méreganyagokat, amik addig felhalmozódtak. Igen, a test, a máj folyamatosan méregtelenít, de nem erre a méreganyag mennyiségre lett tervezve, így értelemszerűen nem tud mindent feldolgozni, azaz marad a szervezetben, és halmozódik, ha nem így lenne valószínűleg sokkal kevesebb beteg ember is lenne. Az ilyen anyagok nagyon szeretnek pl a zsírban tárolódni. Ezért is van, hogy ha az ember fogy is közben, akkor még jobban érezheti a méregtelenítés hatását.

 

És mik lehetnek ezek? Emberenként is változhat, de itt van pár tünet, ami a leggyakrabbi szokott lenni. Jó hír, hogy ezek csak az első napokban jelentkeznek, majd utána sokkal jobban, sokkal energikusabbnak fogod érezni magadat, mint addig valaha. :) Egy-egy tünet visszatérhet néha rövid időre, ha a tested megint épp egy nagyobb "puffert" ürít, de az is elmúlik hamar.

 

- Fejfájás

- Gyengeség, erőtlenség érzet

- Fáradékonyság, álmosság

- Szédelgés

- Pattanások, miteszerek, stb.

- Ingerültség

- Fokozott izzadás

- Fázékonyság

- Székrekedés

 

Ezek mértéke, vagy hogy egyáltalán jelentkezik-e sok mindentől függ. Addigi napirendedtől, étkezési szokásaidtól, stb. Pl a filmben Joe az első négy napot szinte végig ágyban tölti, mert a böjtöt megelőző napon is még hamburgereket és pizzákat evett. Én fokozatosan kezdtem bele, így éreztem némelyiket, de közel sem annyira durván, mint ő.
A másik postomban írtam róla, hogy milyen ajánlott kiegészítői vannak a böjtnek, amikkel lehet ezeket a tüneteket csillapítani :)

Szólj hozzá

egészség léböjt gondolataim gyik fat sick and nearly dead